نفوذ پنهان اسرائیل در جنوب خلیج فارس

اگرچه حدود یکسال از توافق آبراهام می گذرد اما رژیم صهیونیستی از دو دهه قبل در قالب همکاری اقتصادی شرکت های خود را به خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی گسیل کرد و اکنون بسیاری از حوزه ها و چهره های اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن را در کنترل دارد.

به گزارش تحریریه، اگرچه حدود یک سال از امضای توافق آبراهام میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی منطقه از جمله امارات می گذرد اما در همین دوره کوتاه نفوذ اسرائیل به منطقه به ویژه عرصه های اقتصادی و امنیتی امارات به شدت عمیق شده است. این میزان از رخنه در عرصه های اقتصادی و سیاسی هنگامی خطرناک تر جلوه می کند که مشخص می شود از حدود ۲ دهه قبل رژیم صهیونیستی در قالب سرمایه گذاری های اقتصادی پایه های حضور خود را در امارات محکم کرد.  

تارنمای «arabianbusiness» نوشت، گروه ۴۲ (G۴۲) شرکت هوش مصنوعی و محاسبات ابری مستقر در ابوظبی این که به عنوان اولین شرکت اماراتی است که از زمان عادی سازی روابط بین دو کشور برای فعالیت وارد اسرائیل شده است. G۴۲ برنامه‌هایی را برای ایجاد یک شرکت تابعه تحت مالکیت خود در اسرائیل اعلام کرده است که فعالیت‌های آن عمدتاً بر روی تشخیص‌های مرتبط با ویروس کرونا با تیمی متشکل از کارشناسان  هر دو کشور متمرکز است.

همچنین همکاری های فنی در زمینه های مختلف مانند تحقیقات پیشرفته هوش مصنوعی، راه حل های کشاورزی و تامین آب، شهرهای هوشمند و انرژی های تجدید پذیر نیز درچارچوب این همکاری دیده شده است.  «پنگ شیائو» مدیر عامل G۴۲ اعتقاد دارد: تاسیس دفتر جدید اسرائیل حضور G۴۲ را در منطقه تقویت می کند و به ما امکان دسترسی به یکی از پر جنب و جوش ترین و بالغ ترین اکوسیستم های فناوری در جهان را می دهد.

طبق این گزارش اسرائیل دارای بیش از ۶۰۰۰ شرکت و استارت آپ با فناوری پیشرفته است که در واقع بالاترین تعداد شرکت های فناوری پیشرفته در جهان محسوب می شود که در خارج از سیلیکون ولی آمریکا فعالیت دارند. در این حوزه ۱۴۵ دانشمند به ازای هر ۱۰۰۰۰ نیروی کار مشغول فعالیت است. 

یکی از حوزه های فعالیت این شرکت مقابله با کرونا از طریق ساخت واکسن است. گزارش فوق تصریح دارد: G۴۲ از روزهای اولیه همه‌گیری در تلاش‌ها برای کنترل شیوع یا ویروس کرونا مشارکت داشته است و اکنون روی اولین آزمایش‌های بالینی فاز ۳  برای تولید واکسن غیرفعال کووید-۱۹ کار می‌کند. این شرکت قبلاً دو تفاهم نامه با صنایع هوافضای رافائل و اسرائیل برای توسعه راه حل های مرتبط با ویروس کرونا امضا کرده است. گروه ۴۲ اعلام کرد که با Nanoscent، یک استارت آپ اسرائیلی متخصص در فناوری های رایحه خوانی، ضمن همکاری در توسعه Scent Check، به دنبال راه حلی است که قادر به تشخیص موارد مشکوک به ویروس کرونا از نمونه هوای بازدمی بینی می باشد.

علاوه بر این در زمینه رسوخ اقتصادی امارات و اسرائیل، روزنامه «هاآرتص» در گزارشی نوشت: گزارش اینستاگرامی «احمد بن سلیم» رئیس اجرایی «مرکز کالاهای چندگانه دبی» Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) طی دیدارش از اسرائیل در ماه گذشته ثابت کرد که اسرائیلی‌ ها تا چه اندازه او را اهرمی کلیدی برای باز کردن درهای خلیج فارس برای کل صنایع اسرائیل می‌دانند. سفر او ، که طی آن در جمع رهبران سیاسی و تجاری از او عکس گرفته شد، نشانه دیگری از منبع قدرت و روابط اجتماعی بین المللی او بود.

تصویری که بیشترین توجه را در اسرائیل به خود جلب کرد، عکسی از وی با «یایر نتانیاهو» پسر نخست وزیر بود. در متن همراه تصویر، سلیم از «امپاکپیتال» به عنوان بخش اعتبارات غیر بانکی در اسراییل که تخصص آن در تامین مالی تجهیزات صنعتی است و «شلومی فوگل» مالک مشترک کارخانه کشتی سازی اسرائیل، برای معرفی او به دو پسر «بنیامین نتانیاهو» تشکر کرد. او فوگل را دوست قدیمی خود خواند که در حال حاضر در حال پیشبرد یک سرمایه گذاری بندری با شرکت پیشرو امارات متحده عربی در این صنعت همکاری می کند؛ وی در ادامه گفت که این شرکت پیشرو متعلق به پدرش یعنی «سلطان احمد بن سلیم» است.

سلیم فقط با پسران نخست وزیر ملاقات نکرد. اکانت اینستاگرام «الی ایشاکوف» تاجر الماس اسرائیلی-آمریکایی عکسی از ایشاکوف و سلیم را در کنار نخست وزیر نشان می دهد. ایشاکوف دوست قدیمی نتانیاهو، مدت‌هاست با تاجران خلیج‌ فارس روابط داشته و از ملاقات کنندگان دائمی با آنان است.

سلیم از ایشاکوف به عنوان یک مربی یاد می کند که به او کمک کرد تا ۲۰ سال پیش بورس الماس دبی را پیدا کند. همچنین زمانی که سلیم در اسرائیل بود، با یکی از وکلای نتانیاهو به نام «آمیت حداد» عکس گرفت. او همچنین با مدیر عامل «دیسکانت بانک» شرکت خدمات مالی و بانکداری اسرائیلی و «موشه لوی» برادر بزرگ تاجر الماس «لو لوی»  ملاقات و از خانه وی در بنی براک بازدید کرد.

قبل از امضای توافقنامه عادی سازی روابط، سلیم در ماه فوریه از اسرائیل برای رویدادی به میزبانی بورس الماس اسرائیل بازدید و سپس با تعدادی از افراد بانفوذ  اسرائیلی نیز دیدار کرد.

مرکز چند کالایی دبی ۱۸ هزار شرکت عضو دارد. این مرکز توسط دولت دبی در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد تا ورود شرکت های خارجی به امارات را تسهیل کند. از نظر فیزیکی، این مرکز عظیم همراه با ساختمان های اداری، خانه ها و کارخانه ها است. این مرکز با دریافت مالیات کمتر از شرکت هایی که به دنبال توسعه در خاورمیانه، به ویژه امارات هستند، به آنها کمک های نظارتی ارائه می دهد. این مرکز شامل شرکت های چند ملیتی بزرگ مانند شرکت «پپسی کو» (PepsiCo ) ابرشرکت صنایع غذایی آمریکایی چندملیتی و «کولگیت-پالمولیو» ( Colgate-Palmolive) شرکت مراقبت‌های شخصی آمریکایی است. موفقیت این مرکز به سلیم اعتبار زیادی داد. او با این اعتبار به سراسر جهان سفر کرده و با رهبران اقتصادی جهانی ارتباط برقرار می کند؛ موضوعی که او را به یکی از مهمترین افراد در امارات متحده عربی تبدیل می کند.

سلطان احمد بن سلیم پدر سلیم نیز یکی از ثروتمندترین تاجران امارات است. او رئیس و مدیر اجرایی «دی پی ورد» (DP (World غول بنادر و لجستیک است که در سال ۲۰۱۸ درآمدی بالغ بر ۵.۶ میلیارد دلار داشته است.

سلیم بزرگ نیز در حال برنامه ریزی پروژه هایی با شرکت های اسرائیلی است. او و فوگل قصد دارند از طریق شرکت های خود یعنی دی پی  ورد و «اسرائیل شیپ‌یاردز» (Israel Shipyards) برای خصوصی سازی بندر حیفا پیشنهادی ارائه دهند.

پایان/

۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
کد خبر: 13703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =